Hondenuitlaatservice

Hebt u het druk met uw werk of kunt u om andere redenen (even) niet voldoende wandelen met uw hond? Wilt u dat uw hond meer beweging krijgt? Dat hij lekker kan rennen, spelen en de aandacht krijgt die hij nodig heeft? Of wilt u dat uw hond met soortgenoten contact heeft? Dan kunt u bij mij terecht.Omdat ik mijn groepen beperk tot 12 honden kan ik elke hond de nodige aandacht geven. Ik zorg er niet alleen voor dat uw hond lekker wordt uitgelaten – ik let ook op de lichaamshouding en de signalen van de hond tijdens het ophalen, wandelen en terug brengen. Ik doe alles rustig aan, communiceer met o.a. signalen (met een boog naar een hond toe lopen, weg kijken, rug toekeren, langzaam lopen enz.) en dwing de hond nergens toe. Op deze manier voorkom ik onnodige stress bij de hond en zal de hond het leuk en fijn vinden om met mij en zijn of haar soortgenoten mee te gaan.

Werkwijze

Introductie

Wanneer u interesse hebt om uw hond te laten uitlaten door Top4Dieren kom ik eerst op een kennismakingsgesprek bij u thuis. Zo kunnen u en uw hond met mij kennismaken. Mocht u besluiten om met mij in zee te gaan dan vullen wij een opdrachtformulier in dat dient als overeenkomst tussen u en mij. De eerste 3 wandelingen zijn kennismakingswandelingen; zo leren uw hond en ik elkaar beter kennen en kan ik ook zien hoe uw hond zich in de groep gedraagt. Die kennismakingswandelingen kosten u maar € 15.

Vervoer

De veiligheid van uw hond staat uiteraard bij mij voorop! Als vervoer heb ik een Renault Trafic uit 2010. Er zijn hokken in de bus gebouwd zodat uw hond veilig en rustig vervoerd kan worden. In de bus kan de hond geen contact hebben met de andere honden. Water, EHBO materiaal en brandblussers zijn aanwezig. Ook is er een elektrische dakventilatie ingebouwd voor een goede lucht toe- en afvoer. Zo is er altijd frisse lucht in de bus en met warm weer wordt het dus koeler.Tijdens onze kennismaking kom ik altijd met de bus. U kunt de bus waarmee uw hond vervoerd wordt dan ook zien en uw hond kan kennis maken met de bus. Zo is het op de dag dat uw hond voor het eerst mee gaat niet helemaal nieuw voor hem en heeft hij of zij minder stress tijdens de eerste wandeling.

Eerste wandeling

Als ik uw hond ophaal dan krijgt de hond een halsband om waar de bedrijfsnaam en het telefoonnummer van Top4Dieren op geborduurd staan. Zodra we op de wandelplek zijn haal ik uw hond als eerste uit de bus. Daarna laat ik een voor een de andere honden eruit, zodat uw hond rustig met elke hond apart kennis kan maken. Zodra alle honden uit de bus zijn kan de wandeling beginnen.

Duur van de wandeling

Een wandeling duurt altijd min. 1 uur behalve bij extreme temperaturen, regen, storm e.d. Op die momenten kijk ik uiteraard naar wat het beste is voor uw hond.

Terug naar huis

Na de wandeling krijgen de honden altijd wat te drinken aangeboden. Daarna mogen ze uitrusten in de bus en worden ze, na een fijne/intensieve wandeling/workout weer veilig thuis gebracht.